مراسم رونمایی از مستند پرتره مرتضی سرهنگی با عنوان متولد آذر» با حضور جمع کثیری از شخصیت‌های فرهنگی و هنری، اهالی سینما، ادبیات و پژوهشگران کشور در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد. 

کیانوش گار راغب نویسنده کتاب شنام، درباره ویژگی‌های اخلاقی و حرفه‌ای مرتضی سرهنگی گفت: مرتضی سرهنگی انسانی بزرگ، اثرگذار و بسیار آگاه به حرفه خودش است. او را به حق می‌توان پدر ادبیات انقلاب و دفاع مقدس نامید، او توانست با نگارش کتاب‌های اثربخش خود، سبک جدیدی از خاطره‌نگاری را ارائه دهد و موقعیت ادبیات انقلاب و دفاع مقدس را از یک فضای نامشخص به یک ثبات و سبک منحصربه‌فرد برساند. ما در قبل از آقای سرهنگی نیز تولیداتی در حوزه خاطره‌نگاری داشتیم اما به دلیل سبک نوشتن و شیوه بیان خاطره مخاطب جذب آن‌ها نمی‌شد؛ به عبارتی ما خاطرات را خام‌فروشی می‌کردیم اما مرتضی سرهنگی بر اساس نیاز مخاطب دست به قلم شد و توانست ضمن رضایت خواننده رونق ویژه‌ای را به ادبیات انقلاب و دفاع مقدس بازگرداند.

نویسنده کتاب عصرهای کریسکان» ادامه داد: مرتضی سرهنگی در متن خود و روایت واقعه انسجام و کشش بسیار بالایی دارد و از همین رو نوشته‌های او برای خواننده بسیار جذاب است. همان طور که رهبر انقلاب تاکید دارند، خاطره نقش بسیار مهمی در عرصه فرهنگی و اجتماعی ایفا می کند و کالای ارزشمند فرهنگی است که باید به شکل ویژه در اختیار خوانندگان و مخاطبین قرار گیرد. کتاب ماندگار است و اگر ماندگاری آن با متن های جذاب تضمین شود، سال‌های سال در جامعه اثرگذار و اثربخش خواهد بود. از همین رو خاطرات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی به واسطه اینکه هم تاریخ را روایت می کند و هم حماسه را، می‌تواند برای خواننده هم لذت‌بخش باشد و هم او را با گذشته، ارزش‌ها، اعتقادات راسخ و ناب پیوندی مجدد بزند که این مسئله می تواند در ادامه مسیر انقلاب، بسیاری از توطئه های دشمن را خنثی کند.

این نویسنده و مدیرعامل انجمن ناوردالبرز» درباره ویژگی های اخلاقی مرتضی سرهنگی گفت: مرتضی سرهنگی، استادی دغدغه‌مند، بسیار صبور، شایسته و هوشمند است. او به جای اینکه حرف بزند، هدفمند به سراغ اصل مطلب میرود، مخاطب را برانداز می‌کند، نیازهای او را که شناخت دست به قلم می برد و تولید می کند. اگر نگاهی به تلاش های دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری داشته باشید، بیش از 800 جلد کتاب توسط این دفتر و با حمایت، م و نظارت مرتضی سرهنگی به چاپ رسیده است. حال اگر دو برابر این تعداد کتاب و سوژه نیز توسط آن‌ها رد شده باشد، مرتضی سرهنگی با بیش از 2هزار نویسنده انقلاب اسلامی جلسه داشته و آن‌ها را ارشاد و راهنمایی کرده است. تجارب مرتضی سرهنگی در حوزه ادبیات مقاومت، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بی‌مانند است؛ از همین رو اشراف بر موضوع، شناخت مخاطب و دغدغه های او برای چاپ کتاب های طراز اول او را از سایرین متمایز می کند.

رضا امیرخانی، نویسنده کتاب رهش از سخنران های این مراسم با اشاره به اینکه برندهای خودروسازی، راننده‌های آزمایشی خود را تا زمان پس از بازنشستگی هم نگه می‌دارند، گفت: با تمام تغییراتی که در طول سال‌ها روی ماشین‌ها صورت می‌گیرد، هر بار این راننده‌ها ماشین جدید را آزمایش می‌کنند تا اصالت آن کمپانی را حفظ کنند. این راننده‌های قدیمی می‌توانند اصالت یک نام‌واره را حفظ کنند.


امیرخانی در ادامه صحبتش در مورد فعالیت حوزه هنری گفت: حوزه هنری یک برند است و امروز برای نشان دادن آن نام‌واره، افرادی مانند سرهنگی، بهبودی و کمری مانده‌اند. هنوز وقتی دفتر سرهنگی می‌روم، بوی همان روزهای اول حوزه هنری را می‌شنوم و حوزه هنری به امثال سرهنگی نیاز دارد تا اصالت خود را حفظ کند.

در پایان این مراسم، مرتضی سرهنگی ضمن تشکر از تولید کنندگان مستند متولد آذر» و برگزار کنندگان این مراسم، گفت: امروز گرمایی را از لابه‌لای ادبیات جنگ تحمیلی احساس می‌کنیم و دست و دل خودمان و مملکت‌مان را روی این گرما می‌گیریم. نام دیگر این گرما امید است و ان‌شاءالله با این امید سرمای مشکلات مملکت را پشت سر می‌گذاریم.

وی گفت: حالا حالاها این سرزمین و فلات کهن‌سال به گرمای ادبیات دفاع مقدس نیاز دارد. به سربازان دوران دفاع مقدس احتیاج دارد. به سربازانی که هر کدام وقتی به خاک افتادند

اشک و بغض مرتضی سرهنگی به او اجازه نداد سخنش را تمام کند و ضمن تقدیر و تشکر سخنانش را نیمه‌تمام گذاشت.



مراسم رونمایی از مستند پرتره مرتضی سرهنگی با عنوان متولد آذر»، ساعت 15 یک‌شنبه، 2 دی‌ماه 1397 در تالار سوره حوزه هنری تهران برگزار شد. این مستند به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سید رضا حسینی، به زندگی و زمانه مرتضی سرهنگی، چهره برگزیده هنر انقلاب و پژوهشگر پیش‌کسوت دفاع مقدس می‌پردازد.

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها